Bij Ronell vinden we dat gehoorbescherming zo goed mogelijk moet aansluiten bij uw werksituatie. Zo creëren we de best mogelijke bescherming.​

U kunt uw oren op diverse manieren beschermen. Daarbij zijn otoplastieken (oordoppen op maat) de meest effectieve oplossing. Deze gehoorbescherming wordt op basis van je eigen oorafdruk gemaakt. Hierdoor is er een 100% juiste pasvorm van je oor, waardoor er vrijwel geen kans is op lekkage.
 

1. Meting
Het startpunt is een geluidsmeting. Hierbij worden de gemiddelden of de piekvolumes gemeten. Hierdoor weten we welk filter we moeten aanbevelen.


Tegelijk worden de werknemers aangemeten. Er wordt een afdruk gemaakt van hun oor. Dit is een perfecte weergave van hun gehoorgang.

2. Productie
De afdruk wordt naar ons laboratorium verstuurd. Hier wordt de afdruk in een 3D-scanner gezet, zodat er een exacte kopie van hars of siliconen kan worden geprint. Dit is de basis van de otoplastiek. Het bevat een kanaaltje waar het geluid doorheen kan dringen. Met het gekozen filter wordt het volume per frequentie gereguleerd.

Op basis van uw wensen worden er nog wat details toegevoegd: aanpak (greepje), draagkoord, detectiekogel, enz. Nu is de otoplastiek klaar voor gebruik!

3. Uitlevering
Gehoorbescherming uitleveren doen wij persoonlijk. We hebben dan de mogelijkheid om de kwaliteit te testen. Helaas ontvangen nog veel werknemers hun gehoorbescherming per post. Het risico bestaat dat de otoplastiek onvoldoende aansluit en dus lekt. Zonder dat u het doorhebt. En dat is gevaarlijk!

Als de otoplastiek geluid lekt, heeft u bij ons recht op vervanging. Tevens hebben we de mogelijkheid om instructies te geven. Zo bent u verzekerd van goede bescherming!

 Zoek uw lokale gehooradviseur
 

Otoplastieken
Oordoppen op maat

Lees alles over onze otoplastieken.

 

Communicatie-oplossingen
Horen zonder oren

Een speciale headset voor bij het gebruik van gehoorbescherming

 

Toolbox
Creëer draagvlak voor persoonlijke bescherming

Zorg dat je medewerkers goede instructies krijgen.

artikelen geselecteerd

U gebruikt Internet Explorer in compatibiliteitsweergave. Hiervoor bieden wij geen ondersteuning. U kunt de compatibiliteitsweergave uitschakelen door op het tandwiel icoontje te klikken en vervolgens op het menu item "Instellingen voor Compatibiliteitsweergave" te klikken. Vink het vakje "Alle websites met de compatibiliteitsweergave weergeven" uit. Klik op sluiten.