Oordoppen op maat zijn erg geschikt voor werknemers die structureel in lawaai werken. Ze zijn verplicht om gehoorbescherming te dragen zoals oorpluggen of oorkappen. Maar de praktijk wijst uit dat veel werknemers die niet comfortabel vinden. Kies daarom voor otoplastieken: comfortabel, duurzaam en veilig!
 
 

Otoplastieken
Onze otoplastieken bestaan uit twee standaard onderdelen:

1. Otoplastieken: materiaal van siliconen of acrylaat.

<
We kunnen otoplastieken in twee versies aanbieden: Acrylaat of siliconen
 
Acrylaat is een stevig, glasachtig materiaal. In onze printer wordt deze vloeibaar in een mal gegoten waarna deze stolt. Hoewel deze otoplastiek hard aanvoelt, voel je hem vanwege de pasvorm niet zitten. Wij bevelen onze klanten altijd deze variant vanwege de kwaliteit en de levensduur.
Siliconen vormen een zacht, flexibel materiaal. Sommige werknemers hebben hier voorkeur voor, omdat het zacht aanvoelt. Het nadeel is echter dat ze gevoeliger zijn, waardoor ze kunnen gaan lekken en een kortere levensduur hebben.

2. Otoplastieken: Filtering die geluidsvolumes reguleert

<
Een otoplastiek moet niet 100% dempen. Tijdens je werk heb je namelijk toch geluid nodig. Daarom wordt er een geluidskanaaltje in de otoplastiek gemaakt. Om het volume te reguleren, wordt er een filter geplaatst.

Ronell biedt zes verschillende filters. Op basis van uw werkomgeving kunt u een passend filter kiezen. Omdat sommige geluiden belangrijk zijn bij het werk, moet het filter niet teveel dempen. De ideale otoplastiek brengt het gemiddelde volume per dag terug naar +/- 80 Decibel.
Gedetailleerde demping van otoplastieken:
 
Filter SNR H M L
Industry Grey   21/20 21/19 19/17 15/15
Industry Red  25/22 24/21 24/20 23/20
Industry Purple  27/23 27/22 25/21 23/21
Ambient Black 9 11 5 3
Shooting Beige 15 19 12 7
Music White 20 19 19 18

Gecertificeerd voor:
- EN 352-2:2002
- (EU)2016/425

 
 

Accessoires

Daarnaast kunt u de otoplastieken aanvullen met extra accessoires:
Detectie
Op sommige werkplekken zijn detectiekogels verplicht. Bijvoorbeeld in de Foodindustrie, waar de HACCP-richtlijn geldt. Dit kogeltje zorgt ervoor dat de otoplastiek gedetecteerd kan worden, wanneer het in de productielijn is gevallen.

 
 
Slaapdop
Otoplastieken zijn ook ideaal wanneer u rustig wilt slapen. Ze moeten echter niet knellen wanneer u op één oor ligt. Daarom bieden we een slaapdop, die dieper in het oor ligt.

 
 
Kleur
Op sommige werkplekken zijn otoplastieken met kleur verplicht. Bijvoorbeeld in de Food-industrie, waar de HACCP-richtlijn geldt.

 
 
Communicatie-oplossingen
Hoewel u goede gehoorbescherming gebruikt, is nog niet alle risico uitgesloten. Wanneer u tijdens uw werkzaamheden onverwacht een telefoontje krijgt, wilt u snel kunnen opnemen. Met onze communicatie-oplossingen is het mogelijk om te communiceren én uw oren te beschermen.

 Productspecificaties

 

 

 

Gebruikersinstructie


artikelen geselecteerd

^