Gehoorschade

Gehoorschade is een steeds groter wordend probleem. Veel mensen lopen deze schade op in een werkomgeving waar structureel geluidsoverlast is. Hieronder ziet u een overzicht van informatie over gehoorschade door het werk én hoe u dit kunt voorkomen.


Schade op het werk

Onze gehooradviseurs werken verspreid over heel Nederland. Zo heeft u een vast contactpersoon en kunnen we snel ter plekke zijn als er otoplastieken aangemeten of vervangen moeten worden.

Lees meer
 

Wet- en regelgeving

Beroepsgebonden gehoorschade is een ernstig probleem. Daarom is er strenge wetgeving gemaakt op het maken van maatregelen en het naleven daarvan.

Lees meer
 

Preventie

Schadelijk lawaai heeft impact op productie en gezondheid. Om dit te beperken, is het belangrijk om een preventieplan op te stellen in de RI&E. Overigens is dit ook verplicht door de Arbodienst. 

Lees meer
 

Draagvlak creëren

Hoe implementeer je de juiste maatregelen? Hier delen onze gehooradviseurs tips om de juiste maatregelen naar de werkvloer te brengen.

Lees meer
 

Downloads

Schadelijk lawaai is een sluipend gevaar op veel werkplekken. Maak uw medewerkers bewust van de risico's met onze voorlichtingsposter.

Lees meer

artikelen geselecteerd

U gebruikt Internet Explorer in compatibiliteitsweergave. Hiervoor bieden wij geen ondersteuning. U kunt de compatibiliteitsweergave uitschakelen door op het tandwiel icoontje te klikken en vervolgens op het menu item "Instellingen voor Compatibiliteitsweergave" te klikken. Vink het vakje "Alle websites met de compatibiliteitsweergave weergeven" uit. Klik op sluiten.