Eddy sluit z’n werkperiode niet helemaal positief af. Het afgelopen jaar kreeg hij te horen dat hij deels doof is. Tijdens zijn loopbaan is zijn gehoor ongemerkt achteruit gegaan. Een arbo-arts heeft een gehoormeting gedaan en die was niet tevreden. Eddy wist gelijk waar het aan lag: lawaai in de werkhal. En hij is niet het enige slachtoffer. 
 
Er zijn duizenden medewerkers die er net als Eddy achter komen dat ze slecht horen. Schadelijk lawaai is een sluipend gevaar op veel werkplekken. In onze E-paper verkennen we het probleem en gaan we samen op zoek naar de oplossing.

Inhoud van de E-paper (13 pagina's):

  1. Wat is geluidsoverlast?
  2. Zelf een geluidsmeting doen
  3. Vervolgstappen
  4. Wet- en regelgeving
  5. Arbeidshygiënische strategie
  6. Soorten gehoorbescherming
  7. Beleid maken
  8. Draagvlak creëren
  9. Eén twee drie-testje
Download 

Voorlichtingsposter downloaden

Deze poster is een ideaal middel om op te hangen in de kantine of werkruimte. Het bevat een checklist om de kwaliteit van hun gehoor te testen.

Zo ontdekken werknemers dat gehoorschade langzaam en onbewust ontstaat, hoe goed hun gehoor nog is en welke maatregelen ze moeten nemen.
Download 

artikelen geselecteerd

^
U gebruikt Internet Explorer in compatibiliteitsweergave. Hiervoor bieden wij geen ondersteuning. U kunt de compatibiliteitsweergave uitschakelen door op het tandwiel icoontje te klikken en vervolgens op het menu item "Instellingen voor Compatibiliteitsweergave" te klikken. Vink het vakje "Alle websites met de compatibiliteitsweergave weergeven" uit. Klik op sluiten.