Ronell B.V. Postbus 228 8100 AE RAALTE

Bewust Veilig Werken

Stel je voor… na ruim 40 jaar hard werken ga je met pensioen. Je doet wat rustig aan, je gaat lekker hobby’en en je hebt tijd voor je familie. Maar… je hoort bijna niets meer. Tijdens je werk heb je veel met lawaai gewerkt. En nu ben je gedeeltelijk doof. Of je hebt een piep in je oren.

Gehoorschade, gehoorbescherming, otoplastieken

 

Helaas gebeurt dit maar al teveel. Daarin moet absoluut verandering komen. Want iedereen moet aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis kunnen en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen. Daarom is er vrijdag de 16e extra aandacht voor ‘Bewust Veilig Werken’.

Derde vrijdag in maart
Diverse partijen uit de branche hebben de handen ineengeslagen om jaarlijks, op de derde vrijdag in maart, Bewust Veilig te werken. Helaas blijkt uit cijfers van de Inspectie SZW dat het aantal ongevallennog veel te hoog is.

Iedereen doet mee
Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland: “Medewerkers, opdrachtgevers en andere ketenpartners, kortom: iedereen die op de bouwplaats komt, roepen we op extra aandacht aan veiligheid op de werkvloer te geven. De bouw scoort helaas hoog in de ranglijsten van onveilige sectoren. We streven ernaar het aantal ongevallen drastisch te verminderen. Als je je niet aan de regels houdt, heb je niets op een bouwplaats te zoeken.”

Topprioriteit
Doekle Terpstra, voorzitter van UNETO-VNI: “Elk ongeluk is er een teveel. Daarom is het belangrijk dat we extra aandacht schenken aan veilig werken. Veilig werken op grote projecten doe je samen: opdrachtgevers, bouwers en installateurs. Met preventieve maatregelen en optimale communicatie over de veiligheidsrisico’s kunnen we grote stappen maken. We werken op veel projecten onder grote tijdsdruk, maar dat mag nooit een excuus zijn om te beknibbelen op veilig werken. Veiligheid is topprioriteit!”

Tijdens de eerste Bewust Veilig op 17 maart 2017 werd op meer dan 2000 verschillende werklocaties stilgestaan bij de veiligheid op de werkvloer. In totaal deden zo’n 45.000 medewerkers, opdrachtgevers en ketenpartners mee.

Doe je dit jaar ook mee? Controleer bijvoorbeeld eens of je oren ‘zoemen’ na een werkdag. En meet eens onder hoeveel decibel je werkt. Eenvoudige maatregelen kunnen al een enorme verbetering zijn!

www.bewustveilig.com